keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

No niin, tästäkö se sitten lähtee?

Naistenpäivän aattona mietin mitenköhän sitä jakaisi tämän reseptin, jota niin kovasti on kyselty. Jospa siis yhdistänkin samantien uteliaisuuteni tähän bloggailuun ja ihan ekana intoni leivontaan...Mikäpä ettei, tästä se sitten lähteköön :)


Suosittelenpa siis testaamaan tämän kakkukummajaisen, suolaisen ja makean ihanuuden, jonka leivoin itsekin ekaa kertaa viime sunnuntaina. Suussasulava suklainen kakku sisältää just sopivasti suolapähkinää.
Harmikseni en muista milloin ja mistä netin syövereistä olen reseptin joskus löytänyt, kiitos kuitenkin hänelle, joka on sen aikanaan tallentanut. Itse kohelsin maitosuklaan sulatuksessa ihan iloisesti, olkaa te siis tarkempana kuin minä!

Snickers-kakku

120 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
150 g ranskankermaa

Päälle

2 1/2 dl suolapähkinöitä
1 dl valmista kinuskia/ kondensoitua maitoa keitettynä
200 g maitosuklaata
(1/3 dl kermaa)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma.
Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se 20 cm voideltuun kakkuvuokaan. Leivinpaperi vuoan (irtopohjavuoka) pohjalla helpottaa kakun siirtämistä tarjoilulautaselle.
Paista kakkua 175 asteessa noin 35-40 minuutin ajan. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä.

Sekoita yhteen kinuski ja suolapähkinät ja levitä seos lämpimän kakun päälle. Suklaakuorrute ilman kermaa on aika kovaa, joten suklaata sulatettaessa voi sekaan lisätä noin 1/3 dl kermaa. Näin suklaa jää hieman pehmeämmäksi.
Levitä suklaa lämpimänä kinuskipähkinöiden päälle. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti