lauantai 17. maaliskuuta 2012

Pelkkää juhlaa!

Huh, mitä juhlintaa! Torstaina appiukko täytti näyttävät 70 vuotta ja juhlat vietettiin hänen kotonaan kahvitellen. Paikalla oli perhe ja lähimmät ystävät, kaikki mahtuivat pikku sovittelun jälkeen istumaan ja aika kului liukkaasti. Leivoin itsekin juhlakalulle satsin viimeaikojen suosikkipikkuleipiä, nimettömiä toistaiseksi. Odotan oivallusta, kenties nimi tässä vielä tulee itsestään :)
Lauantaiksi palasimme takaisin kotiin juhlimaan kummipoikamme veljeä. Pikkumies täytti hurjat 6 vuotta, miten se on mahdollista jäänee epäselväksi - niin pian aika tuntuu kuluvan! Olipas vaan kiva katsella sitä railakasta menoa ja istua jälleen kerran herkuttelemaan. Ja olinhan itsekin leiponut myös aamupäivällä, ihan vaan omaksi hauskuudeksi ja toista ilahduttamaan. Mieheni oli paistovahtina, kun mitäpäs muuta kuin niitä nimettömiä pikkuleipiä jälleen tehtiin. Alanpa ymmärtää tässä yhtälöitä, nämä ovatkin erityisesti mieheni mieleen. Sen enempää selittämättä, taidanpa kutsua näitä Wilhelmiinaisiksi viipaleiksi, muistuttavat sen verran paljon Wilhelmiina-keksejä.
Näin ne valmistuvat ja vielä huippuhelposti;

Wilhelmiinaiset viipaleet

200g margariinia
2 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl siirappia
1 rkl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuainen, siirappi ja yhdistetyt kuivat aineet.Lämmitä uunia 200 asteeseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa uunin lämpenemisen ajan. Jaa taikina 6 osaan, tee niistä 3 tankoa kahdelle leivinpaperille. Paista noin 8 minuuttia kauniin ruskeiksi.  Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi. Anna jäähtyä ja säilytä rasioissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti