torstai 24. huhtikuuta 2014

Porkkanan jaloin olomuoto

Porkkana on herkkua, ihan sellaisenaan taikka raasteena mutta mieluiten porkkanapiirakkana. Tämä on sen päivän resepti kun hiukan riepoo, lepuuttaa hermoja jo leipoessa, viimeistään syödessä ja pelastaa jopa pakkasesta käsin. Alunperin tämä on vanhan naapurini kahvipöydästä kaapattu, varmaan aika perinteinen versio porkkanapiirakasta.
Resepti on uunipellilliseen piirakkaa, syö kaikki, puolita resepti tai pakasta osa...


PORKKANAPIIRAKKA
5 kananmunaa
3dl sokeria
1dl fariinisokeria ( valinnaisesti 4dl pelkästään toista sokeria tai mieleisessä suhteessa molempia :) )
200g sulatettua margariinia
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
4tl kanelia
5dl porkkanaraastetta

Runsas kuorrutus, puolita maun mukaan:
300g maustamatonta tuorejuustoa
300g tomusokeria
50g voita sulatettuna
Pinnalle mantelirouhetta jos löytyy tai maistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti